Tjärnfiske och Kvällstrolling

Svarttjärn

Ostadigt väder med åskmuller och korta skurar. På tjärnen syntes enstaka vak men det verkade inte vara någon direkt fart på fiskarna denna dag. Fernau lyckades dock lura första efter en stund. Regnbåge på knappa kilot med mycket fina fenor och färger.
 

Jag (Björn) hade inte ett enda hugg men någon timme senare var det dags för Erik igen. En regnbåge i samma storlek som förra visade på stora krafter när den rusade ursinnigt rakt ut i tjärnen så det bara knarrade gött i flugrullen, härligt! Erik pressade sakta men säkert in den närmare land men den gav sig inte. Nästa försök var att simma rakt in i ett näckrosbälte vilket tog sin tid att trasslas ut från. Men när vi trodde vi skulle få ett försök att landa regnbågen simmade den iväg åt andra hållet och snodde in sig i vegetation där också. Slutligen gick vegetationen av och bågen kunde omsvepas av håven, men först efter att den varit borta i första näckrosbältet en gång till! Mycket rolig kamp som vi inte var säkra på hur den skulle sluta.

 
Detta var väl dagens händelse vid tjärnen för ovädret minskade vår effektivitet vid vattnet och fiskarna ville bara inte upp idag. Tilläggas ska dock att Erik hade ett antal fler hugg men där ingen fisk krokades.
Min fluga gav de helt enkelt blanka fan i, mobbing! En äcklig sak vi fick vara med om var när två hundägare tog skydd under ett vindskydd där vi också uppehöll oss under en regnskur. De två hundarna de hade med sig kryllade av små svarta prickar i pälsen, FULLA MED FÄSTINGAR! Efter det att husse och matte suttit och plockat och dödat ca 7-8 stycken var jag sjukt paranoid för högt gräs de kommande timmarna. RUGGIGT med de där vidriga odjuren. Själva klarade vi oss som tur var från objudna gäster på kroppen, utrustade med stövlar och mycket kläder samt taktisk förflyttning via träspångarna längs tjärnen, där gräset var nedtrampat till en stig. En bjuden och välbekant gäst kom dock och gjorde oss sällskap fram på eftermiddagen. Rillemannen anlände och svingade fluga med oss. Tyvärr hände det inget mer i fiskeväg och vi begav oss hem vid fyra, fem-tiden.

Rossvalen

Själv hade jag ganska nyligen kommit över min bakfylla från fredagsnattens bravader och Erik liksom Rikard peppade mig för en båttur på kvällen, trots att vi slitit vid tjärnen en halv dag i halvtaskigt väder. Tokig som man råkar vara gick jag med på det och vi stack ut på Råsvalen och riggade upp för trolling. Vädret var mycket blåsigt och låga, tunga, mörka moln susade förbi över huvudet hela kvällen.
Detta visade sig vara visan för gäddorna och det tog inte lång tid förrän första hugget kom. Rille fick äran att drilla fisken och tunga som dom blir med öppen käft och med motorn igång tog den sin tid att få in i håven. Lite besvikna blir vi då den bara vägde 3,8kg men hur som helst blev det nytt årsbästa för Rikard.
Strax därefter hugger det igen och jag tar upp en ynkligt liten gädda.Nästan omgående efter att jag slängt i gäddan igen hugger det än en gång och Fernau griper spöet och börjar drilla. Hade min fisk varit lite tyngre och tagit längre tid att få in hade det varit dubbeldrill! Erik tog upp en gädda på 2,2kg som avlivades i syfte att glädja anhöriga som önskade gädda på matbordet.Sedan var spöna stilla ett tag men kvart över tio var det dags igen. Rilles tur i ordningen och upp kom den fjärde gäddan för dagen och väge nästan 3kg.
 


Mörkret kom snart och vi började gasa hemåt, glada över en så här lyckad fiskedag och debut för Erik, som fick testa på trolling för första gången. Dragen som fungerade den här kvällen var Super Shad Rap i dova färger samt en av Storms groteska jigg-vobbler Kickin’ Slab. Just den här jiggbeklädda vobblern har levererat fisk de flesta gånger den fått chansen, så förhoppningsvis växer den till en riktig favorit!

Kommentarer

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0