Flugfiske vid svarttjärn

Igår kväll blev det äntligen dags att inviga mitt (Eriks) nya flugfiskespö ordentligt, nu var det slutövat och dags att kasta vid ädelvatten.
Jag och Rille hoppade på cyklarna vid 20 tiden och begav oss till Svarttjärn. Det första man ser när man kommer fram är solnedgångens ljus över trädtopparna och dimman som ligger över tjärnen, vackert... sen att det 10sek efter vi kommer fram är en regnbåge som gör ett speckhuggarhopp och väljer att göra ett fett sidoplask sänker inte direkt den redan goda stämningen Smile

Rille tar position och kollar läget över tjärnen

Vi knallar sedan vidare mot våran "standardplats" som givit fisk tidiare.
Det tar inte lång tid innan Rille väljer att pröva någon ny fluga och några kast senare sitter första firren.

Rille drillar båge

Tyvärr var det svinkallt och inga vantar med i packningen gjorde så att jag skakade förbaskat under fotograferingen så ni får ursäkte en aning suddiga bilder.
Inte bara skak blev det på bilderna idag. Pga av nya kameraköpet och en hög fiskefotokåthet fick rille drilla fisken lite förlänge vilket tyvärr gjorde så att fisken fick för sig att speeda in bland näckrosorna simma 3 varv runt en näckros och sedan låta tafsen gå av.

Jag körde på hittils mycket vinst givande mudlers och inte heller denna kväll skulle man gå lottlös. Efter 2 missade mothugg med nya flugsetet satt första regnbågen krokad.

Fin liten premiärbåge på kilot

Rille hade inte exprimenterat färdigt för kvällen, han drog ytterligare fram en liten joker ur flugasken och resultatet fick man inte vänta länge på.

Rille alltid lika glad när han fått drilla fisk Very happy

Det var allt för denna gång. Skitfiske!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jättefina bilder. Och grattis till fiskarna :)

2008-06-14 @ 16:00:49

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0