Göspass med Dalkars

Efter det lyckade göspasset jag hade fick resten i teamet blodad tand och vi bestämde oss för en hel kväll vid gösvattnet. Så hela Team Dalkars plus en gäst drog iväg för att meta småfisk men inte först efter lite virr varr inne i stan. Vi var ju stint tvungna att köpa med oss käk om vi skulle vara ute i flera timmar. Vi har konstaterat att vi i Dalkars antingen fiskar eller äter, gärna båda i kombination!
I alla fall kom vi iväg till betesfiskplatsen där vi fick upp ett 30-tal löjor och mörtar. Gästen, närmare bestämt Niclas, fick en söt liten braxen vilket gladde honom. Rillemannen utnyttjade tiden med lite jigg och popperfiske och på första kastet knep en liten gädda hans jigg. Linan gick direkt och en liten stund senare gör gäddan upprepade luftsprång! Helt galet var det! Den fortsatte att plaska under någon halvtimme drygt, stackarn som har en jigg fast i svalget...
Rille hade ett napp på poppern med men den släppte och vi vet inte riktigt vad det vad. Gädda eller abborre i alla fall.

Efter mycket sol, någon pilsner och en massa småfisk åkte vi vidare mot gösvattnet. Vi var på plats frammåt 7 tiden. Riggade spöena med bottenmete, på med löjor och i. Tiden gick men inte mycket hände. Vi hade trevligt med engångsgrill, korv, och diverse drickbart men fisket bekymrade oss. Det första som tydde på hugg var Jimmys fisk som hade tydliga bitmärken på sig. Tyvärr lyckades han inte kroka den och hugget förblev ett mysterium. När solen började vandra ner bakom träden tedde sig våra agnade betesfiskar stundvis mycket underligt men hugget uteblev fortfarande.
Rille blev lite rastlös av det icke actionfyllda metet och kastade med popper i närheten. Han tappade en 3kilos gädda men senare hördes glada rop och så kommer han och Jimmy tillbaks med en fin abborre! 800 gram vägdes skönheten till innan den blev förevigad på kort och återutsatt.

image78

Väntan fortsatte och eftersom inget hade hänt började vi förbereda oss för att gå. Då ser jag äntligen de magiska rycken i spötoppen på gästens spö och tvekar inte att greppa spöt och göra mothugg. FIIIIIIIIIIIIIIIIIISK!
Upp kom till slut en fin gös på 1,1kg som fick bli matfisk.
Med ny entusiasm stannade vi en timme till och försökte få fler gösar men det var visst bara denna krabat som ville vara med denna gång. För övrigt var det en väldigt soft kväll som kommer att upprepas snarast.

image79

Zylis vid vår lilla camp.

image80

Köööörv!

image81

Sjukt vackra fiskar.

image82

Over and out! //Björn

Kommentarer

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0