Flugfiske

Flugfiske

Igår drog jag och rille ut på en fisketur till ett närliggande P&T vatten. Mitt första seriösa försök att få något ädelt på fluga.
När vi väl var framme såg vi direkt hur fiskarna hoppade hej vilt över tjärnen och vi var inte sena att dra igång vevandet. Jag, nybörjare som jag är försöker få någon kontroll över utrustningen och plötsligt vakar det inte alls långt ifrån mig. rille tjoar om att ja ska slänga ut mudlern i vaket, och som tur är lyckas jag. Pang, 3sek senare sitter en regnbåge på. Efter en ganska snabb drillning så har jag landat min första regnbåge på fluga. Kan man ha mer tur? Razz
Vädret var extremt bra svenssonväder vilke gjorde att regnbågen var lite passiv resten av middagspasset. Så vi bestämde oss för att dra hemmåt en sväng för att få oss lite mat i magen.
2 timmar senare var vi tillbaka och solen stekte fortfarande. Men trevligt var det och en varsin jordgubbscornetto fick spettsa formen lite.
När solen började gå ner bakom trätopparna vaknade fiskarna till och rille fick ganska så snart en (kan tyvärr inte säga fin) regnbåge Razz (bilder kommer senare när rille lägger in dom).
På en plats nära oss så vakade de på exakt samma lilla plats gång på gång, vi slängde ut flugorna men inget hände. Tillslut började vi se bättre var det var som bröt vattenytn. en stilig gul öring. vi testade på de flesta flugorna som var med på denna tur men han vägrade smaka. så frustrerande när man såg den gång på gång. får väll ta o läsa på lite hur man ska göra för att locka en feg öring Smile
Kvällspasset avslutades iaf med ytterligare en båge för mig. Jag sket i öringen och böt tillbaka till de säkra regnbågskortet och vips hade jag en. Inte alls särskilt planerat på de vis att jag mest stod och snackade skit med rille. så mothugget och drillningen var nog med sämsta möjliga teknik. Men med hjälp av en fin håvning av rille så landade vi den 3e firren för dagen vilket fick avsluta det hela.

Vi lär besöka platsen fler gånger, och då ska vi få den där öringen

//Fernau

Kommentarer
Postat av: JOi

Hoppas att ni har det så kul pojkar,
jag är inte svartsjuk, lalala.

2008-05-28 @ 23:07:30
URL: http://domkallarmigjoi.blogg.se
Postat av: Fernau

haha ^^

2008-05-30 @ 08:31:52

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0