Dalkars, Lindesjön och Bottenån

I söndags var det dags för fisketur i de lite mer bekanta vattnena för våran del. Dalkars, Lindesjön och Bottenån var det som stog på dagens meny.
 
Vädret var precis som det varit senaste veckan, stekande hett och klart med en klarblå himmel. Inte det optimala vädret för fiske men någon fisk måste man ju kunna lura. Jag och Björn började nöta vid dammluckorna i dalkars. Vi testade med spinnare, jigg, vobbler och även lite jerkbait. Just Dalkars har varit lite segt på fiskefronten senaste tiden och tyvärr var det inte mycket att hurra över denna gången heller. Men vi lyckades i alla fall lura upp en gädda och jag vet, de börjar bli tjatigt, men även denna nöp på Shadfish Ripper, en vit sådan. Dock kan de tilläggas att dalkars var ganska aktivt med hoppande löjor och endel större vak. Bland annat såg jag en abborre runt halvkilot vaka och sedan simma in till kanten precis där jag stod.


Eriks gädda på ingång. Vi hade en speciell gäst med oss vid tillfället, Thomas Andersson, som bland annat hjälpte Björn att komma loss med draget bakom en sten vid två tillfällen.


Shadfish Ripper, nu har båda storlekarna och flera olika färger visat sig fungera.

Någon timme senare var även Rille redo för fiske och då begav vi oss ut i båten för att testa jigga djuphålor för att lura någon borre eller gädda. Vi hade lite stötar men ingen ville krokas fast ordentligt. Efter en stunds nötande ringde Jimmy och sa att han ville delta så vi åkte till båtklubben för att plocka upp han och polaren Christian. Vi fortsatte att testa diverse platser, djuphålor och vassruggar men ingenting resulterade riktigt. Så jag gav upp efter en stund och begav mig hem till flickvännen istället, men de andra hade tålamodet och fortsatte. Det resulterade i fisk för både Christian och Björn.


Snabb jerk och spinnare var det enda som gav utdelning fram på kvällen.


Halv 10 blev klockan och vi åkte hem.

Det var allt för denna tur. Nu håller vi tummarna för lite ruskväder så att fiskarna orkar piggna till och bjuda på lite mera acction.

---------------------------------------------------------------------------------

Nu är man precis hemkommen från fisketur i vedevåg där det har fiskats gös med levande bete. Så håll ögonen öppna så ska ni snart få se ett nytt blogginlägg från Team Dalkars. Bilder med fisk kan jag lova.

Skitfiske på er!

/ Erik

Kommentarer
Postat av: Bjoz

Actionbilden i början blev ju rätt bra :D Trevlig läsning och bra inlägg Förnis!

2009-07-02 @ 12:05:08

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0