DalkarspremiärEfter några bilturer förbi golfbanan de senaste dagarna så kunde man se att isen försvann mer och mer så nu idag var det äntligen dags för premiärfiske i Dalkars. 
I början gick det trögt och ingen fisk verkade sugen på att nappa. Vi körde både med spinn och med fluga men inget gav resultat, men till slut så hade Björn en efterföljare som missade hugget, Björn skrek och hoppet tändes. Naiva som vi varit för att få första fisken hade vi alla stått o dängt grejerna i vattnet men vevat hem i allt för högt tempo. Men tillslut började vi klokt nog att ta hem wobblern/flugan extremt långsamt och det dröjde inte länge innan det gav resulat. Björn var först ut och landade årets första gädda på stadiga 5,3 kg.

Inte långt efter var det så dags för Rille att ta sin första gädda för året. Rille nöjde sig dock inte vid det utan slevade snabbt upp 2 firrar till, vid samma position. Hittills hade då fyra stycken köldtröga gäddor fallit för våra löjligt sakta hemtagna beten. Och huggperioden tycktes fortsätta. Lite längre ner längs det långsamt strömmande vattet hojtar snart Björn till igen. Björns andra och dagens femte var uppe och tillbaks.

Under det sista kapitlet av premiärdagens pass hördes äntligen ljudet av ett mothugg från Eriks position. Så fick vi alltså alla i teamet dela glädjen och känslan av att kroka årets första fisk(ar). Den största för dagen var alltså även dagens första gädda, en kort och kompakt rommstinn vårgädda. De övriga fem fiskarna höll lite mindre kaliber men bjöd på härliga hugg ändå! Och så här tidigt på året uppskattas varje litet nafs i den andra linänden.


Erik dänger gäddfluga


Björn bänder gäddaGlädjefnatt!


Årets första landad
Stadig vårgädda


5,3kg & omätt


Rille böjer klinga


Årsbästa!!!..


Eriks första, dagens sista
//Team Dalkars


Kommentarer
Postat av: Erik

Ajjemen! Så här ska de vara, härligt väder och fisk.

Hejsan lilla anden...

2010-03-21 @ 00:42:11
Postat av: Antonia

Kram på dig Erik ;)

2010-03-21 @ 14:18:20
URL: http://ranklevenantonia.blogg.se/

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0