Veckans Tips! "Polaroidglasögon"

Veckans Tips


Polaroid-solglasögon


Polariserande solglasögon är en bra pryl som vi fiskare kan dra nytta av. De gör att vi kan se djupare ner i vattnet då de tar bort en del av reflektionerna på ytan. Vid jerkbaitfiske är det viktigt att man har kontroll över sitt jerkdrag och får det att röra sig som man vill. Med polaroidglasögon kan man lättare följa de grundgående modellerna samt att man kan undvika grenar och annat man ej vill fastna i. Efterföljare och hugg har man också betydligt bättre koll på! Och inte minst så är det ju häftigt att se när fisken hugger.

Det är även en säkerhet att ha solglasögon på sjön! Åker du båt ökar du chanserna att upptäcka livsfarliga grund och annat som är i vägen för din båt och dyra motor. Dessutom skyddar du dina ögon från en hemsk olycka som slutar på akuten och ett blint öga utifall en missplacerad krok skulle fara upp mot ansiktet. Vid flugfiske swischar en sylvass krok förbi ansiktet hela tiden, en vindpust kan göra att flugan far rakt mot ögonen.

 

Det finns olika linsfärger på polaroidglasögon. Gråa, bruna och gula är de vanligaste. Gråa är användbara vid starkt ljus och gula gör det ljusare vid mulet väder. Bruna är lite av en hybrid och kan starkt rekommenderas.

 

//Björn


RSS 2.0