Torhamn i kuling

Kuling

Det blev en blåsig dag i Torhamns skärgård men vi tyckte att gäddorna var värda besväret. Jimmy och Johan hade bilat ner hit från Lindesberg för att testa på gäddorna i blekinges skärgård och vi hyrde en båt i Torhamn.

Den här delen av kärgården var lite läskig med sitt grunda vatten och alla grynnor som omringade oss. Som tur var kunde vi följa bra rutter med GPS'en. Men så långt vågade vi inte åka denna dag, vi hamnade i en grund fin liten vik med leopardbotten och 1-1,5 meters djup överallt. Här högg iaf gott om smågäddor och snart hade vi alla tre fått några stycken var.

Båten var en liten cresent med 40hk motor och styrpulpet, inget fel på den alltså. Dessvärre följde det med ett ynkligt litet ankare vilket gjorde att vi inte kunde förankra oss någonstans under hela dagen. Oundvikligen blev det snabba drifter för att sedan starta motorn och åka tillbaks till den ursprungliga positionen för att börja drifta på nytt.

Vi fick iaf 14 gäddor under de korta ljusa timmarna.
Johan och jag med en dubbeldrill


En ungdomsgädda på 3,5kg


Jimmy med dagens största på 3,6kg


Visst kunde det ha gått bättre med tanke på ankaret och att det blåste kuling, men för att se det som vi gjorde av situationen tycker jag att vi får se det som en lyckad tur! Kul var det i alla fall och det är möjligt att vi återkommer till Torhamn en annan gång.
//Björn

RSS 2.0