Super zonker step by step

Jag har kommit fram till att så här på vintern bör man fiska så nära botten som möjligt, men i våran öppna lilla kanal blir det svårt då flugorna inte hinner ner innan strömmen förstört kastet.

Nu har jag kommit på en fluga som hinner snabbt ner, har mycket liv och som inte fastnar i botten. I brist på fantasi så kallar jag den för super zonkern och det är så här jag gör den.Jag börjar  med att binda in ett vass skydd längtst bak på kroken.
Över vass skydder binder jag in en bunt flash, sen binder jag in zonker svansen på ungefär mitten men det är bra att spara ganska mycket fram så du kan linda hela vägen.Det här är ett special sänke för mete men det går lika bra att såga ut en liten skåra i ett vanligt päronbly. Limma fast blyt på kroken, jag drog några varv med bindtråden så den skulle ligga still medans det torka.Lägg lite limm på blyet innan du börjar linda runt zonker stipen så den inte kommer att glida runt. Se till att du drar bakåt alla fibrer så du inte lindar över dom.Dra fram vass skyddet och fäst det samtidigt som zonker strippen. Ett tips är att du drar ut lite bindtråd sen lägger du super limm direkt på tråden när du binder in den så minskar risken att du kladdar på fibrerna.Gör sedan en dubbing öggla och spinn en bunt ca 5 cm långt flash. Ett bra tips som jag fick från Rille är att sätta ett hårspänne eller liknande över det du tidigare har bundit in så inte fibrerna ligger i vägen.Det sisa och svåraste momentet är att linda runt det spunna flashet. Se till att du drar alla fibrer bakåt så att dom inte hamnar under nästa varv. Ser du att nått som har hamnat under så gå tillbaks och gör om för det blir inte alls bra om man fortsätter då.Och så här blir resultatet.

hoppas någon får andvändning av det här inlägget :)

Skitfiske//Mattis
Vinnaren av tävlingen!

Vi tackar alla för fina bidrag till vinter-fiske-foto-tävlingen! Vinnaren den här gången blev ingen mindre än Sebastian Iijolainen med sin praktfulla gös som han drillade upp på ismete! Ett stort grattis och fortsatt skitfiske önskar vi i Team Dalkars!

Han har även en egen blogg som ni gärna kan titta in på: http://iijolainen.blogspot.com/Ismetad gös på 3,8kg, vilket praktexemplar med dessa fenor och fjäll!


För övrigt har det blivit massa ovälkommen snö och många minusgrader så jag och Mattis lär invänta lite varmare tider innan vi kommer ut och drillar något igen.

Skitfiske!
//Björn

Premiärfiske i Öppet Vatten!


Premiärfiske - Öppet vattenVi rullade iväg vid lunchtid då vädret just hade börjat spricka upp och låta solen titta fram. När vi anländer till "diket" ser vi att vattennivån har ökat en aning men det var bara att rigga spöna och gå ut så långt man vågade.

Det blåste ganska kraftigt emellanåt så lite svårkastat blev det. Trots det har Rille ett hugg efter bara några minuter och därefter känner Mattis en stöt. Sedan hugger en snipa på min spinnare och jag får äntligen känna på årets första drillning! Den lossnade tyvärr inne vid iskanten.

Rille krokar snart en ny gädda; som kommer hela vägen upp. Årets första är ett faktum! Vi tar en lunchbreak och laddar upp krafterna och njuter av solen.

Därefter fiskar vi åt ett annat håll och jag testar en färgglad jerk-vobbler vilken snabbt resulterar i dagens största gädda. Med assistans vid håvningen kommer en trevlig vårgädda med rommstinn buk upp på 4,05kg.

Vi fortsätter nöta medan solen klättrar längre och längre ner. Rille hinner kroka upp ännu en gädda innan den är nere.

Det var allt vi fick vara med om denna dagen. Riktigt grymt härligt att känna på spöböj tycker vi allihop! Rekordtidigt är vi ju faktiskt ute detta året :)
Inte bara dagens första; även årets första!


Gäddan på dryga 4kg, kul första fisk för året!"Mattis kastar gäddfluga" och "förvånad, vintertrött gädda"Mycket roligt att dom var huggvilliga idag!
Nu är säsongen igång!
//Björn

Öppet vatten

-"Öppet vatten"....

Är det inte de bästa två orden man kan höra så här i början av februari? Vare sig eller inte så har vi i Team Dalkars rekat ett av våra gäddvatten och till vår stora glädje och förvåning så var det mestadels öppet. Så ja, ni kan ju gissa vad jag, Mattis och Rille ska ägna timmarna åt imorgon!

Hur det kommer att gå kan man inte veta, men det visar sig. Packa fiskeutrustningen, kolla draglådorna, ladda kameran, steka ägg och fixa matsäck. Koka kaffe. Kanske choklad. Taggad till tusen!


Mattis kunde inte låta bli att göra några kast.


//Björn

RSS 2.0