Vintertävling! "Bästa vinterfiske-bilden"

Då var det dags att skicka ut lite nya fiskeprylar (som kommer från jakto.se) till någon lyckligt lottad Dalkars-läsare!


Bästa vinterfiske-bilden
 • Tävlingen är enkel: Ta en bild som har med VINTER och FISKE att göra. Den kan vara rolig, snygg eller ha ett värde av annat slag
 • Skicka in din bild till teamdalkars@live.se
 • Vi utser och lägger upp den bästa bilden, denne vinner nedanstående utrustning
 • Tävlingen pågår i två veckor, deadline den 10e februari

Apropå vinterfiske. Lördag den 5e februari arrangerar Jakto en pimpeltävling på Lindesjön som heter Jakto-rycket. Vi i TD ska vara där och försöka dra upp några randiga riddare. Anmälan görs hos Jakto.

Vi hoppas att få se lite schyssta vinterfiske-bilder framöver :)

-Skitfiske alla som trotsar kylan!

Flugbindarkväll hos Rille

Igår var jag och Björn på besök hemma hos Rille och Joi för att snacka lite fiske och binda lite flugor. Det blev en riktigt lyckad kväll med god mat, gott drika, trevligt sällskap  och många snygga flugor.

Jag tänkte skriva ett ganska långt inlägg med det blev så många bilder så jag låter dom tala för sig själva:
Och här ett gäng ytterligare flugor skapta av Mattis:
//Mattis

Workshop på G

Äntligen är jag snart igång med egentillverkning av lite jerkbaits.

För närvarande inväntar jag en beställning från hobbex så att jag kan snickra ihop ett schysst torkhjul. Eftersom jag ska använda mig av epoxylack är det lämpligt att ha så att lacken lägger sig jämt och slätt och fint.

Träslaget jag ska börja med är ek då det är vad jag har fått tag i. Jag har svårt att bestämma mig vilken modell jag ska göra först, det står mellan den översta eller mellersta i bilden nedan.

Utseendemässigt har jag enormt många idéer på lager däremot är jag helt nollställd när det gäller viktning och rörelsemönster. Så det blir för mig den största utmaningen och roligt ska det bli att lära sig detta.

Har suttit och lattjat i photoshop och försökt komma på några trevliga färger så här i förväg, så att det bara är att köra racet från början till slut när jag väl är igång.

Jag frågar er som också gjort egna beten:
 • Vilka tabbar och missöden råkade ni ut för i början? Något klassiskt nybörjarmisstag?
 • Hur ska betet viktas (enligt teorin) för att betet ska få side-to-side rörelse? (Buster Jerk, Slider etc)
 • Någon som kan säga något om just ek? Egenskaper?
//Björn

Predator + Predator

Idag brann fiskeabstinensen inom mig, nästan fysiskt märkbart. Nu när vädret äntligen har töat en sväng och några kvadratmeter markyta smältit fram får jag ju givetvis lite vårkänslor. Men lurad av moder jord, det är ju för fan mitten av januari! Hur som helst väcktes jag ur vinterdvalan och bestämde mig för att köpa mig ett nytt jerkspö.

För 5 år sedan köpte jag mig ett Buster Stiff 6' på sportfiskemässan och det har varit mig troget sedan dess, jag gillar det spöet helt klart. Men i år ville jag uppgradera mig och då fick det bli...
- Ett Daiwa Luna 130-180g. Vet inte om jag kunnat bli nöjdare än så här, men det återstår att se. Jag längtar som ett barn på julafton att få skåda denna klinga in action med vildsinta gäddor i andra änden.

Spöt är:
 • Väldigt snyggt
 • Lätt som en fjäder
 • Skön aktion och ändå robust
 • Toppenskönt rullfäste och handtag
 • Det är skrivet "Predators" på det vilket klingar väldigt bra med min "ABU Predator" rulle, inte sant?

Vad är det där för silverkrok på närbilden av rullen? Det är mitt eget halssmycke som jag bär dagligen. Är mycket glad över att ha hittat något så passade och snyggt på samma gång.

Den underliga Bustern är en av förra årets specialfärger som jag fick av CWC för att jag tog 12-kilosgäddan på en Big Bandit.

Det här blir något slags dubbelinlägg.

Jag hittade lite bilder från en av förra årets Dalkars-turer som jag glömde lägga upp. Så här är några goa höstbilder som talar om för oss alla att vi väntar på något gott, och vi väntar inte för länge!//Björn

Hitta något eget..

Hade beställt lite epoxy ögon som kom hem igår så kunde inte låta bli att göra mig lite flugor idag.

Har kollat på massor av youtube filmer hur man gör vissa flugor och försökt göra som dom, men idag tänkte jag att jag skulle hitta på en egen fluga och jag blev faktiskt riktigt nöjd :) nu hoppas jag bara på att ingen har gjort en sån här fluga förut :P
Burrbusken fick sig ett par ögon också :)

Skitfiske/ Mattis

Flugbindning

Efter en liten olycka så var jag tvungen att operera handen så jag kan inte riktigt ta mig ut å fiska, därför har jag spenderat en hel del tid till att lära mig lite flugbindning och det visar sig bara bli roligare å roligare samtidigt som det är ett utmärkt sätt att få tillbaks rörligheten i handleden.

Sen har jag ju inte tagit min första gädda på fluga än och självklart vill jag ta den på en fluga som jag har bundit själv så jag har 3 flugor för varje vatten som jag tror jag har störst chans att landa den första flug gäddan J

Men jag kommer så klart satsa mest på mitt favorit fiske så jag skaffade mig även ett nytt jerkspö tyckte det va dags när jag ändå hade skaffat en nu rulle här kommer lite bilder enjoy!

 

//Mattis


Insnöad...

Jahapp... God fortsättning alla som läser och hoppas vi alla får ett gott fiskeår.

Kanske blir det lite isfiske efter gädda framöver. Kanske blir det inget fiske förrän isen släpper. Vem vet. Dock sitter jag i mitt hem och smider idéer på egna jerkbaits, medan snön lägger sig allt tjockare utanför fönstret. Perfekt årstid att ägna sig åt något kreativt. Sedan vet jag att Mattis kommer vara flitig med gäddflugorna, så håll ett öga här, dom dyker kanske upp snart. Ismeta gädda, jerkbaits, gäddflugor... ja ni ser kanske vad den här bloggen huvudsakligen kommer att handla om i fortsättningen :)

Mål inför 2011 då?

Simpelt nog...

 • Fler gäddor över 10kg. Sedan är det så klart välkommet med andra PB'n oxå.
 • Egna jerkbaits, åtminstone några prototyper.
 • Dessutom ska jag köpa ett nytt jerkspö.


//Björn

RSS 2.0