Killers i draglådan

Jag fiskar mycket med Buster Jerk och Big Bandit.
Men just nu blir det inte mycket tid över för fiske men snart ska dessa Banditer få smaka gädda! Tänkte visa vilka färger jag har valt att ta med mig ut till vattnet här nere vid kusten.


Dessa skönheter är suspending, skitmörten är helt ny och C353 har blivit en ny favoritfärg för skärgårdsfiske. Suspending-banditerna är otroligt vassa när dom hänger kvar längst i vattnet av alla modeller. Kommer skörda i vår!


Torsken och tånglaken 2, i shallow runner-utförande. C127 har visat sig vara väldigt effektiv här nere och dessa modeller fiskar strax under ytan och kan ibland plaska till i ytan. Kanon över grunda leopardbottnar. Ska bli intressant att se hur Trummans signaturfärg fungerar för mig.


Två orginal-bandits, alltså slow sinking. Skitmörten och papegojan är båda stora favoriter för folk över hela landet, även mig inräknad. Har fångat storgädda på båda färgerna. Orginal-banditen tycker jag är den mest variationsrika modellen då man kan fiska den ända från ytan i snabbt tempo ner till några meter med ett långsammare tempo. Gillar också med orginalen att den tycks ha ett lite mer oregelbundet rörelsemönster än dom andra. Plus i kanten med det "tickande" ljudet från rasselkulorna när den sjunker.


Slow sinking Buster jerks, med några färger som jag gillar. Jaadå skitmörten hänger med här oxå! Den klassiska gäddfärgen har även varit trogen länge och den översta, C031, har jag fångat torsk på! Kul bonus :)


Shallow runners. 114E och DTFS är favoriter i klart vatten där gäddan tycker om strömming och såna där blanka fiskar. DTFS lurade min makalösa madam från Karlshamn på 11kg i mars 2009. C100 är en stor favorit för just blekinges vatten och den är svår att få tag på idag. Bustern näst längst ner vet jag inte koden på men den gillar jag då den gör sig bra i både klart och grumligt vatten, ungefär som skitmörten.


CWC's Buster Jerk.


CWC's Buster Jerk.


C041, "Skitmörten", är som många säger ett Måste i draglådan. Den lär nog ha bäst fångststatistik av alla andra färger idag.

//Björn

gäddfiske helg

Här kommer en liten uppdatering från förra helgen då det blev en hel del fiske. Började fiska på lördag då min kusin Chippe kom ner från sthlm. Det blev en del gädda den dan men det coolaste var all brax som stog uppe vid mynningen i våran kanal, Dom stog så tätt att du kännde hur dom simmade in i linan och rätt som den var satt det en felkrokat brax där och dom bjöd på ett par rejäla fighter synd bara att dom  var felkrokade som sagt att vart coolt att ta dom ”på riktigt”.

Brax 1,6 fick 3 braxar på 4 kast då jävlar står dom tätt.

Chippe med hans första för dagen


Dag nummer 2 blev lite mer av en hel dag med Rille Joi och Erik. Vi körde ut med 2 båtar först för att prova om någon större gädda vaken i ”storgäddesjön” men det visade sig vara väldigt trög fiskat där, så vi packade ihop våra grejor och bytte sjö.

Det visade sig vara ett bra beslut vi åkte ut i 2 båtar och tog ca 10 gäddor per båt själv åkte jag på spö av Joi som tog 3 PBn den dan varav det första under ett dubbelhugg och dubbel drill riktigt coolt grattis till henne. Blev ett kortfattat inlägg hoppas att bilderna berättar lite mer…

Det är något speciellt att vakna på morgen och binda en gäddfluga till morgonkaffet innan man drar ut.

Joi med nytt Pb!

 


Hej igen, vackra Blekinge!

Jag har sagt det förut och det tåls att sägas igen, Blekinge är otroligt vackert! Skärgårdslandskap kombinerat med bokskog och enbuskar ger intryck. När man sedan står och fiskar efter stora gäddmadamer som stryker runt i dessa vidsträckta vidder av tångruskor, vasskanter och steniga grund är fiske- och naturupplevelsen helt enkelt maxad.

Så här ligger det till. Jag har flyttat till Karlskrona i Blekinge där jag har börjat på BTH och läser till planeringsarkitekt. Det innebär att jag kommer spendera minst 3 år här.. kanske 5.. kanske ännu fler?
Framöver kommer jag inte ha lika mycket tid till fiske som jag har haft tidigare men när jag väl har det blir det alltså fiske i Blekinge, och det ska bli fantanstiskt att få fiska här igen.Min första Karlskronagädda & Big Bandit is the shit!Blekingegäddornas proportioner är i en klass för sig...Det finns mycket svan i Blekinges skärgårdDen sista gäddan jag drog på hemmaplan i somras tillsammans med Maddy, som uppskattar alla gäddor oavsett storlek! :-)


Ha det bra alla och få mycket fisk!
// Björn


RSS 2.0