Gösmete i Vedevåg

Igår kväll var det dags för årets första gösmete för TeamDalkars. Egentligen var det planerat att det skulle bli en trollingtur men på grund ut av väldigt mycket åska runt i krokarna så valdes båten bort och siktet ställdes in på gösen istället.

Jag, Björn och Rille började vid 16 tiden att åka runt i Linde för att förbereda fisket. Det blev ett stop på Jakto där fiskekorten inhandlades, ett stopp för sänken och krokar och ett stop vid Statoil där det blev lite korv och tunnbröd till kvällen. Sedan bar det av till Dalkars där det var dags att skaffa betesfisken.

Efter en tids slitande med att få tag i betesfisk hade vi lyckats fylla hinken med en duglig mängd löjor, mörtar och abborrar. Så då var det äntligen dags att rulla vidare mot Vedevåg.


Natursköna Vedevåg.

Väl framme var vi inte sega att rigga i ordning våra tackel. Det supersvåra tacklet som består av en vanlig enkelkrok och 2 eller 3 sänken (beroende på betesfiskens storlek) cirka en meter längre upp på linan. Kroken trycker vi upp igenom gommen på betesfisken och sedan slänger vi och hoppas att gösen ska vara hungrig.


Den första gösen föll för en liten abborre. Ett tips är att trä kroken genom deras näsborre så slipper man skada fisken i onödan.

Efter lite korvätning och en massa härligt skitsnack så bestämde jag mig för att se till att inte min lilla betesfisk hade fått lust att simma in under några rötter och tråckla fast sig. Först var det som ingenting men efter några sekunder började linan dra i sidled och att kvällens försa Gös var krokad kunde vi med glädje slå fast.

Tiden rullar på och vid 21 tiden anländer den fjärde Dalkarsmedlemen Jimmy med polaren Christina och ännu en gång lyckas hela Dalkarsgänget närvara under samma fisketur.

En stund senare skulle äntligen de första riktiga göshugget visa sig där det med bestämt tempo drogs ut lina från min rulle. Inget snack om att det var hugg denna gång, några sekunders väntan och sedan ett mothugg. Kvällens andra gös var krokad och jag, som tidigare bara fått 2 gösar (kvällens tidigare inräknad) kunde slå nytt personbästa med en gös på 1,41.

Ja det gäller att ha tungan rätt i mun. Detta är sekunderna innan mothugget.Eriks andra gös för dagen, nytt PB och 1410g.

Jimmy hade senare ett ganska tydligt hugg på sitt tackel där man precis som vid mitt sista hugg såg hur linan löpte ut igenom spöringarna. Tyvärr valde linan att haka tag i en gren, och som vi vet är gösar väldigt skygga för de minsta motstånd. Så gösen valde att släppa betesfisken denna gång.

Tyvärr blev det inge mer gös denna kväll. Men en väldigt trevlig fisketur som resulterade i 2 fina gösar, god korv och en massa härligt fiskesnack.


I väntan på hugg finns det alltid annat att pyssla med.

Kan också berätta att vi i Dalkars snackar om att testa på fiske efter lite nya arter, kanske Id t.ex. men självklart kommer vi även också fiska på med vårt vanliga fiske. Dessutom har det skaffats en ny filmkamera som teamet kommer att använda sig av, en Sony HD kamera. Så förhoppningsvis ska de komma det att postas en hel del filmer i fortsättningen.

Det var allt för denna gång, men håll ögonen öppna för det tar nog inte lång stund innan bloggen är uppdaterad igen.
Skitfiske!

/Erik

Kommentarer
Postat av: Bjoz

Härligt inlägg det blev av den här fisketuren! Gös är en kul fisk.

2009-07-03 @ 17:28:49
Postat av: Jimmy

Härligt som fasen :)

2009-07-03 @ 17:36:47
URL: http://teamdalkars.blogg.se/
Postat av: JontaK

Härligt fiske pojkar!

Kul att se att ni lurar upp den där ibland så omöjliga gösen.

2009-07-04 @ 18:24:14
Postat av: Bjoz

Kul att du la en kommentar John :) Gösen är rolig och utmanande.

2009-07-05 @ 19:26:01
Postat av: Janne

Mycket bra fiskeblogg. Tack killar :)

2009-08-20 @ 17:18:27

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0