Älvbygge & Mässdäng KSSSCHZ

Stefan och Göran sa att vi försov oss i morse... men vi snoozade ju bara lite extra efter gårdagens laxdäng med tvåhands-spöna! :)

Idag har iaf allt gått bra och vi har riggat och plockat hela dagen så mässhörnan är nu näst intill färdig. I morgon bitti ställer vi upp spöna och lite annat gott och därefter hoppas vi att mässlokalen börjar koka av liv. Mer om mässan kommer om några dagar tillsammans med lite pinsamma bilder och skvallersnack. Just nu har vi dock desto mer att säga om fisket i Ljusnan igår.

Rille och jag fick låna varsit häftigt flugset av Stefan och Göran och så begav vi oss ner mot Ljusnans starkt strömmande vatten. I början fick vi välbehövliga instruktioner och demonstrationer och därefter kastade vi envist längre och längre ut i strömmen. Lite gladare för varje kast. Vi varvade övningskastandet med lite pauser i ett vindskydd och värmde upp fötterna vid en brasa som Greger tänt, vår lokala guide som de andra kände sedan tidigare. Tvåhandsfluga är absolut den mest teknikmässiga fiskemetod som jag någonsin prövat på. Men gud så kul det är när de lyckade kasten slungar ut lina all världens väg och sen känner man spännigen om att en stor ädelfisk kan smälla på.

Framåt skymningen ökade fiskens akvitivet rejält och vi fiskade ännu envisare och med mera fokus. Göran hade strax två snabba hugg och snart därefter krokade Rille sitt livs första havsöring på fluga. Den låg runt måttet och hade lite färgad dräkt så han valde att släppa tillbaka den. De följade 30 minuterna fortsätte vi att se många vak och öringryggar och vi kastade febrilt mot dom. Själv hade jag sedan ett klockrent hugg men den ville inte fastna och därefter dog aktiviteten ut.


Nöjd Rickard med öring som fått smaka fetingfluga.


Björn ser ut att få till ett lyckat kast.


Grymt roligt att prova på något nytt och det är säkerligen något som vi båda kommer att hålla på mera med...... när vi får råd!

Imorgon väntar första mässdagen, grymt!
//Björn

Kommentarer
Postat av: Joel

Läckert! Rätt mäktig bild på Björn också, häftigt med stora älvar.

2010-05-07 @ 23:12:31

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0