Premiärfiske i Öppet Vatten!


Premiärfiske - Öppet vattenVi rullade iväg vid lunchtid då vädret just hade börjat spricka upp och låta solen titta fram. När vi anländer till "diket" ser vi att vattennivån har ökat en aning men det var bara att rigga spöna och gå ut så långt man vågade.

Det blåste ganska kraftigt emellanåt så lite svårkastat blev det. Trots det har Rille ett hugg efter bara några minuter och därefter känner Mattis en stöt. Sedan hugger en snipa på min spinnare och jag får äntligen känna på årets första drillning! Den lossnade tyvärr inne vid iskanten.

Rille krokar snart en ny gädda; som kommer hela vägen upp. Årets första är ett faktum! Vi tar en lunchbreak och laddar upp krafterna och njuter av solen.

Därefter fiskar vi åt ett annat håll och jag testar en färgglad jerk-vobbler vilken snabbt resulterar i dagens största gädda. Med assistans vid håvningen kommer en trevlig vårgädda med rommstinn buk upp på 4,05kg.

Vi fortsätter nöta medan solen klättrar längre och längre ner. Rille hinner kroka upp ännu en gädda innan den är nere.

Det var allt vi fick vara med om denna dagen. Riktigt grymt härligt att känna på spöböj tycker vi allihop! Rekordtidigt är vi ju faktiskt ute detta året :)
Inte bara dagens första; även årets första!


Gäddan på dryga 4kg, kul första fisk för året!"Mattis kastar gäddfluga" och "förvånad, vintertrött gädda"Mycket roligt att dom var huggvilliga idag!
Nu är säsongen igång!
//Björn

Kommentarer
Postat av: Robban

Fan va fint! Hoppas Rille tar med sig flytet till onsdag:) då ska det drillas lax;)

2011-02-04 @ 20:46:48
URL: http://fojjans.blogg.se/
Postat av: Björn W

Härligt fiske, planen var en premiärtur för mig med några på SFF men de skulle kör på söndag istället och orkar inte knata ut på nya ställen mitt i city själv :) nästa helg är jag dock sugen, ni ska fiska då med misstänker jag? :D

2011-02-05 @ 08:14:46
URL: http://bjornwestergren.wordpress.com
Postat av: Björn N

Robban: Jaså vad häftigt, ser fram emot fina laxbilder på era bloggar sen då :)Björn: Jaha ofan, nej kanske inte är så roligt själv. Hmm ja det är mycket möjligt! :) snart häver vi ner en båt i Dalkars med.

2011-02-05 @ 19:49:12
URL: http://teamdalkars.blogg.se/

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0