Båtpremiär i Dalkars

Slår ihop två dagar i ett och samma inlägg. Först är det om dagens fiske i dalkars från båt och efter det en liten kommentar om gårdagens Fail...

Idag var jag och Mattias ute med båt för första gången i år. Tillsammans med Rille och Jonas sjösatte vi båten vid lunchtid och sedan fick jag och Mattis äran att ro runt och fiska från båten medan flugfiskarna nöjde sig med att stå längs vasskanterna från land. Det var mycket blåsigt och stundvis väldigt kallt om fingrarna men några gäddor ville iaf vara med och leka idag. Rille drog dagens första och strax därefter Mattis dagens största på 3kg. Men flest hugg blev det när vi i båten provade jigg, då sprang jag själv ifrån med 4 gäddor på raken. Därefter fortsatte fisket trögt och efter någon timme var det dags att lägga till vid land igen.



Denna gädda på 3kg prick var för sin storlek otroligt stark och bjöd på en rolig fight


Skapliga tänderna, tänk er denna gädda om en så där 5 år! Det blir badförbud...




Igår blev fisketuren inte riktigt som planerat. Istället för fisk fisk fisk blev det svett svett svett kan man säga. Första fiskeplatsen vi kom fram till var översvämmad och ofiskbar från land så vi vlade att prova ett annat ställe några kilometer längre upp. Vi fick ställa bilen några kilometer därifrån och sedan gå till fots, i djup snö och tät terräng. Väl framme var vattnet näst intill oboyfärgat och åtkomligheten från land typ obefintlig. Ingen fisk där inte utan det var bara att gå hela långa vägen tillbaks...!









Hejdå!
// Björn




Kommentarer

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0