Testfiske med Lucky Craft

Denna blåsiga men förväntansfulla lördag var Jag, Erik och Rille på plats inne på Jakto och snackade med Stefan om vad som skulle komma under dagen. Strax parkerade en bil utanför butiken och Mattias hade anlänt. Vi snackade lite allmänt över en kopp kaffe för att sedan bege oss ut till Dalkars nu starkt strömande och ganska översvämmade vatten. Vi placerade oss på en liten bro mellan golfbanans gräsmattor, detta var en idealisk plats att testa nya beten eftersom man stog högt upp och tydligt kunde se hur dragen gick.


Testfiske på bron

Vad är då Lucky Craft? Det är ett från början japanskt företag/fiskemärke som har ett kolosalt stort utbud av beten men även spön och lite annat gott. De har brett ut sig över både Europa och USA. I USA är det tydligen riktigt stort och omtyckt och därför är många drag i deras utbud tävlingsutformade bass-beten. Det finns trollingvobbler, jerkar, twitchbeten, spinnbeten, ytbeten, jiggar osv. Vad som är extra intresasnt är att många av dragen kan användas till flera olika fiskemetoder. Man kan alltså till exempel kasta efter havsöring, trolla gös och jerka gädda med samma bete! Mångsidigt var ordet. Färgkartorna är dessutom enorma och urläckra, lite som väggen med lösgodis inne på ICA.

Mattias visade oss många häftiga drag som verkligen gjorde att det pirrade i fiskenerverna. Alltra bäst tyckte vi nog om de tvådelade jerkbetena, pointern och ett otroligt naturtroget swimbait. Förutom dessa demonstrerades bl.a. några ytbeten och crankbaits. Crankbaits är de där knubbiga vobblerna som aldrig riktigt slagit igenom här i Sverige. Än.


Crankbaits, visst är som gulliga?


Tvådelad "pointer-jerk", otroligt läcker gång

Vi blev väldigt positivt överraskade denna dag och det kommer garanterat hänga ett och annat LC bete på våra spön under den här fiskesäsongen. Vare sig det trollas, jerkas, ytfiskas eller you name it.

Just det, glömde jag säga att Jakto kommer börja sälja lite smått och gott från Lucky Craft? Så är det i alla fall!


//Skitfiske,
Björn
Kommentarer

Kommentera här foorheelveete:

Vad heter du?:
VIP

E-postadress:

Haru Blogg:

Say What You Want:

Trackback
RSS 2.0