Båtpremiär i Dalkars

Slår ihop två dagar i ett och samma inlägg. Först är det om dagens fiske i dalkars från båt och efter det en liten kommentar om gårdagens Fail...

Idag var jag och Mattias ute med båt för första gången i år. Tillsammans med Rille och Jonas sjösatte vi båten vid lunchtid och sedan fick jag och Mattis äran att ro runt och fiska från båten medan flugfiskarna nöjde sig med att stå längs vasskanterna från land. Det var mycket blåsigt och stundvis väldigt kallt om fingrarna men några gäddor ville iaf vara med och leka idag. Rille drog dagens första och strax därefter Mattis dagens största på 3kg. Men flest hugg blev det när vi i båten provade jigg, då sprang jag själv ifrån med 4 gäddor på raken. Därefter fortsatte fisket trögt och efter någon timme var det dags att lägga till vid land igen.Denna gädda på 3kg prick var för sin storlek otroligt stark och bjöd på en rolig fight


Skapliga tänderna, tänk er denna gädda om en så där 5 år! Det blir badförbud...
Igår blev fisketuren inte riktigt som planerat. Istället för fisk fisk fisk blev det svett svett svett kan man säga. Första fiskeplatsen vi kom fram till var översvämmad och ofiskbar från land så vi vlade att prova ett annat ställe några kilometer längre upp. Vi fick ställa bilen några kilometer därifrån och sedan gå till fots, i djup snö och tät terräng. Väl framme var vattnet näst intill oboyfärgat och åtkomligheten från land typ obefintlig. Ingen fisk där inte utan det var bara att gå hela långa vägen tillbaks...!

Hejdå!
// Björn
The Rock

Här om dagen så tänkte jag städa lite i mitt rum, då hittade jag min gamla limpistol och en hel kartong med lim stavar, och efter som jag å Björn är sugna på att göra egna jerks så provade jag att gjuta med lim.

 

Jag började med att skissa på hur jag ville att den skulle se ut, sen skar jag ut formen i foam. Krokögglor och framögglan gjorde jag i en tjock ståltråd som jag sedan satt fast i mitten av foamen sen smälte jag bara limmet i formen och lät torka.

När limmet torkat va det bara och ta bort foamen efter som limmet inte fastnar på det materialet. Fram till det här momentet så gick allt förvånansvärt bra, men när det kom till att forma så var det näst intill omöjligt. Jag använde ett rakblad format som en halv måne som visade sig vara bäst. Jag tänkte att fula kanter kan man ju värma på med tändare och trycka ner med tummen men det gick inte då det blev kladdigt å fastna i tummen och att försöka sandpappra var lönlöst. Insåg ganska snabbt att limm inte är nått vidare material att gjuta i, men jag fortsatte ändå.

Och här är resultatet:

 

Den blev tung ful och kantig där av fick den namnet "The Rock". Inte direkt ett super snyggt bete som man blev nöjd med men tyckte ändå att det var lite kul att skriva om, jag kommer absolut skaffa mig riktiga grejjor och göra ett ordentligt bete i framtiden, man kan ju inte vänta sig att första betet ska bli perfekt speciellt när det är gjort i lim ;)

 


Vårtecken - 17 gäddor

Öppet vatten är nog det bästa av alla vårtecken, det tycker i alla fall jag och Björn efter dagens fiske tur. För 4 dagar sen var jag ute vid och reka våran kanal men till min stora besikelse var det tjock is överallt Men i morse bestämde jag och Björn att åka och kolla igen efter dom varma dagarna som har varit, och det visade sig att den var helt öppen!

Glada över att se öppet vatten och taggade till tusen började vi rigga våra spön och kollade ut vilka drag vi skulle välja. När väl fisket hade börjat sa jag och Björn att det här verkar verkligen som en dag där vi kommer kunna få lite gädda och vi hinner knappt snacka klart innan Björn tar sin första gädda på första kastet, efter det fortsatte det bara att hugga.

Efter 12 gäddor blev det lunch paus för att låta vattnet vila lite och för att kolla andra sidan av bron men den visade sig inte alls vara lika bra så vi gick tillbaks till den sidan som hade visat sig vara hetast för dagen. Väl framme där vi började säger björn lite kaxigt "placerar jag den här rätt nu så kan jag lova att jag tar en",
ett perfekt placerat kast å 2 sekunder senare SMACK!. Efter att gäddan krokats av, fotats och fått gå tillbaks ner i vattnet sa han samma sak igen lite på skoj och felkrokade en gärs.

Jag körde en hel del gäddfluga idag också och klantigt nog så var det på en ny fluga jag har bundig med guld och silver flash som jag tappade dagens största. Ett brutalt hugg som slet linnan ur näven på mig, men med 17 landade gäddor och sjukt roliga fighter så kan jag leva med det, det är ju en dag imorgen också :)


Skitfiske
//Mattis och BjörnPike Challenge 2011

Ni vet hur det kan vara när man är ute och fiskar med polarn. "Nu leder jag med 3st, står du och drömmer idag?" Så kan det låta när tävlnigsandan är i luften. Nästa gång man är ute minns man hur utklassad man blev och lägger på ett extra kål för att spöa polarn denna gången isället. År 2011 ska vi i Team Dalkars ha en intern gäddtävling, TD's Pike Challenge!!

Själv är jag ingen tävlingsmänniska till sinnet och jag är glad att det inte är på blodigt allvar när vi är ute på sjön. Fisket ska för mig även vara avkopplande och en flykt från vardagsstressen. Men just att vi båda är lika duktiga och fiskar på lika vilkor gör att vi taggar varandra lite extra, försöker t.ex. fånga några snabba om den andra skulle dra ifrån, vilket kanske gör att vi fiskar med skärpta sinnen ibland.

Därför tyckte vi det skulle vara kul att ha en liten tävling i år, bara mellan oss två, för att se vem som lyckas dra det längsta stråt. Vi har kommit på 30 olika saker man kan uppnå under fisketuren som är kategoriserade efter och ger poäng efter svårhetsgrad, enligt vårat eget tycke.

Under årets fisketurer ska vi alltid ha med oss var sitt regelblad ut på sjön, laminerade för att tåla vatten och vind. På dessa blad finns samtliga mål att uppnå samt en månadsvis lista att fylla i med permanent spritpenna. Vi kommer att anteckna antal gäddor i en spalt samt vilka regelnummer man uppnår i en annan. Sedan kan man kontrollera hemma hur mycket poäng man skrapat ihop.
En tydligare bild över alla roliga punkter:
Snart är våren här!
//Björn

RSS 2.0